El ministre de Justícia, JUAN CARLOS CAMPO, pretén que els treballadors de l’Administració de Justícia ENS SALTEM LA LLEI

Aquest dissabte s’ha publicat l’ordre JUS/394/2020, de 8 de maig, en la qual s’aprova un pla de desescalada específic per a l’Administració de Justícia trencant amb el “marc únic d’actuació” establert pel Reial Decret 463/2020  de 14 de març, pel qual es declara l’Estat d’Alarma i determina qui són les autoritats competents per dictar les ordres, resolucions, disposicions i instruccions interpretatives que, en l’esfera específica de la seva actuació, siguin necessàries per a garantir la prestació de tots els serveis, ordinaris o extraordinaris, amb vista a la protecció de persones, béns i llocs, mitjançant l’adopció de qualsevol de les mesures previstes a l’article 11 de la Llei Orgànica 4/1981, d’1 de juny, dels estats d’ alarma, excepció i setge.

Campo pretén que els treballadors de l’Administració de Justícia desobeïm el criteri sanitari de desconfinament asimètric i de fases adoptat pel Ministeri de Sanitat i vol enviar a treballar al 30-40% de la plantilla aquest proper dimarts dia 12 de maig. Segons ell, tota l’Administració de Justícia entraria el dia 12 de maig a la Fase 1 de desescalada, fins i tot, en els territoris on encara seguiran en Fase 0 per criteris sanitaris.

EL MINISTRE DE JUSTÍCIA vol que els treballadors ens saltem el desconfinamient establert per l’autoritat competent i, sense tenir en compte la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, perquè no hi ha hagut temps per avaluar i preparar les mesures adequades en els llocs de treball, amb falta d’equips de protecció individual i col·lectiva, fet denunciat repetidament pel nostre sindicat, la Confederació General del Treball (CGT), davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Considerem aquest fet és extremadament greu i més encara venint de qui ve. Encara estem en plena pandèmia, la major part de Catalunya encara està en la Fase 0, i això pot implicar que gran part de la plantilla emmalalteixi i/o propagui la COVID19 als usuaris de Justícia. No oblidem que l’ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA és un potencial receptor d’agents transmissors (policia, funeràries, informes de facultatius, etc.) i pot convertir-se així en un agent de contagi del virus a la societat.

El MINISTERI no ha fet cap referència a la possibilitat de realitzar tests COVID19 al personal de l’Administració abans de la reincorporació a la feina, tot i tractar-se de serveis essencials i de treball cara al públic. Ni tampoc cap control de salut en l’accés a la feina. I tot i això, sent coneixedor, fins on sap aquest SINDICAT, que, al menys, 322 persones treballadores han estat possiblement afectades per la malaltia en tota la Ad. Justícia de Catalunya. Des de la CGT exigim una rectificació immediata del Ministre de Justícia i l’assenyalem com responsable directe dels contagis i morts que puguin derivar-se d’aquesta resolució entre el personal de l’Administració de Justícia.

ELS TREBALLADORS DE JUSTÍCIA NO SOM TREBALLADORS DE SEGONA, NO ENS HAN NI POT EXIGIR QUE DESOBEÏM I ENS SALTEM LA LLEI I MOLT MENYS QUE POSEM EN RISC LA NOSTRA SALUT I, EN CONSEQÜÈNCIA, LA NOSTRA VIDA, I LA DELS NOSTRES FAMILIARS I LA DE LA SOCIETAT EN GENERAL.

CGT JUSTÍCIA BCN
Més informació:
Twitter: https://twitter.com/100justos
Telegram: http://t.me/cgtjusticia
Facebook: https://www.facebook.com/cgtjusticiabarcelona
cgtjusticiabcn@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*