INTENT DE COP D’ESTAT AL COMITÈ D’EMPRESA DE PARCS I JARDINS

ES DEMANA LA DIMISSIÓ DEL SECRETARI EN BASE A MENTIDES.

A la darrera permanent el delegat de la UGT Saturnino Muñoz va demanar la dimissió del Secretari del Comitè Mariano Peinado Toro, delegat de la CGT. Ho va fer amb difamacions sobre com el Secretari del Comitè ha fet servir les seves hores sindicals.

Acusació sense fonaments argumentant que Mariano Peinado havia recollit una sèrie de signatures a uns treballadors que exposaven una situació de maltractament laboral, com a Secretari. L’explicació de la secció va ser clara: el delegat va recollir les signatures amb hores sindicals de la secció sindical de la CGT.

Tot i les explicacions donades per la CGT, la secció de la UGT, amb el consentiment d’altres seccions va demanar una Plenària del Comitè el dia 14 de gener per demanar la dimissió del Secretari del Comitè.

El Secretari del Comitè mai ha fet servir hores de Secretaria per a realitzar funcions de la secció sindical. Igual que la resta de delegats, disposa de 40 hores mensuals per realitzar feines de la secció, de les que en fa ús.

  • Què s’amaga darrere de tot això?
  • No serà que  volen coaccionar als treballadors que volen informar de situacions que pateixen en el seu entorn laboral i a les seccions que els volen atendre?
  • Hi ha gent intocable en aquesta empresa?
  • És que cada vegada que la CGT doni recolzament a uns treballadors i provi de  resoldre una situació d’indefensió que la Direcció no vol atendre, ha de patir repressió sindical per part de la Direcció i  algunes seccions sindicals?
  • No serà que anhelen els temps en què portaven la Presidència i la Secretaria? Temps en què es van vendre part dels nostres drets i decisions.

NOTA: El secretari del Comitè té hores il·limitades per exercir les seves funcions com a Secretari. A més, també disposa de 40 hores mensuals sindicals per a dur a terme tasques com a delegat sindical, com la resta de companyes. L’actual Secretari, Mariano Peinado Toro, tot i tenir hores il·limitades, ha demostrat que es pot compaginar el treball sindical i el treball a la seva brigada. Alguna Secretaria o Presidència anterior pot dir que ha fet el mateix?

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*