Passem a l’ofensiva: Per la recuperació del poder adquisitiu. Per la recuperació dels serveis públics

La FEDERACIÓ ESTATAL DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (FETAP-CGT) se suma a la manifestació promoguda per diverses Federacions Sectorials de la CGT i assumida com a pròpia pel conjunt de la Confederació, convocada sota el lema: DAVANT L’AUGMENT ASFIXIANT DELS PREUS, PRENEM ELS CARRERS, 11 DE MARÇ A BARCELONA.

En el context actual d’augment asfixiant dels preus dels productes bàsics de consum, amb l’encariment de l’energia derivat de la guerra a Ucraïna, dels efectes secundaris persistents de la crisi originada per la pandèmia de la COVID-19, i amb la interessada utilització per part de les forces del capitalisme especulatiu d’aquesta situació de crisi bèl·lica, política, econòmica, social, climàtica i energètica, la classe treballadora està patint un evident retrocés en les seves condicions laborals, salarials i de vida.

Aquesta crisi no és aliena en absolut al personal al servei de les administracions, atès que també estem patint de forma directa i evident els seus efectes. Les treballadores i treballadors públics estem experimentant un descens acusat del nostre poder adquisitiu, davant d’una tendència inflacionista desbocada, mitjançant el salari directe (augments salarials testimonials i “cosmètics” molt per sota de l’IPC, negociats pels sindicats domesticats del règim), del salari indirecte (retallades en prestacions, serveis, infraestructures i equipaments públics), així com també en els salaris diferits (jubilacions, baixes, prestacions per desocupació, etc). Una crisi, doncs, que no només degrada les condicions de treball actuals del personal públic pel seu efecte immediat, sinó que a més impedeix la recuperació dels drets retallats i arrabassats a les treballadores i treballadors del nostre Sector pels governs de les dretes durant l’anterior crisi econòmica iniciada el 2007, així com la millora futura dels mateixos.

En un moment en el qual l’anomenat “govern més progressista de la història”es vanta del fet que l’Estat espanyol és aquell que té, presumptament, les millors expectatives de creixement econòmic a la UE, la classe treballadora i les seves empleades públiques es veuen immerses, en realitat, en una situació que erosiona cada dia la seva capacitat econòmica i que continua generant retallades indecents en els serveis públics, especialment en tots aquells relacionats amb l’àmbit social (sanitat, educació, ocupació, serveis socials i assistencials, prestacions públiques…)

L’11 de març a Barcelona els Sindicats i Nuclis d’Administració Pública de la CGT sortirem als carrers, amb la resta de la Confederació, per a ALÇAR LA VEU EN DEFENSA DEL PODER ADQUISITIU DE LA CLASSE TREBALLADORA. I també per a reclamar, específicament:

• La recuperació dels drets perduts per part del personal públic, i la millora general de les condicions de treball al nostre Sector;
• Acabar amb la institucionalització de la pobresa generada pels increments paupèrrims dels salaris públics, amb especial incidència en els grups professionals més baixos: per uns increments salarials directes que cobreixin almenys els increments reals de l’IPC i les seves clàusules de revisió;
• La recuperació definitiva i implantació amb caràcter general a totes les administracions i entitats del sector públic de la jornada de 35 hores;
• L’increment de les plantilles, i la dotació adequada de les mateixes per a l’atenció personal directa, especialment en sectors socialment sensibles en relació a la gestió de prestacions socials;
• L’establiment de sistemes voluntaris de teletreball que no penalitzin econòmicament al personal que el desenvolupa, tot obligant al mateix a posar els seus propis mitjans materials, econòmics i personals al servei de l’administració;
• Unes condicions en les quals es pugui dur a terme realment la conciliació personal i familiar - generalment feminitzada -, sense que hagi d’estar supeditada a la capacitat econòmica de la treballadora;
• La fi de la precarietat laboral i de l’abús de temporalitat a les administracions i entitats públiques, amb una sanció dissuasòria a aquest abús d’acord amb la jurisprudència comunitària;
• La reversió de les dinàmiques de privatització de serveis en l’àmbit de les administracions: RECUPERAR ELS SERVEIS PÚBLICS, ALLÒ QUE ÉS DE TOTS I TOTES.

L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA EN LLUITA! MANIFESTACIÓ ESTATAL A BARCELONA. DISSABTE 11 DE MARÇ A LES 11.00h. DELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL (C/MALLORCA, 278)

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*