Aclariments sobre la Vaga del 7 de febrer

Des de l’SP de la CGT de Catalunya, en relació a algunes consultes q ens heu adreçat els darrers dies des de diverses Federacions, Sindicats i Seccions Sindicals sobre la vaga del #7fPalestina, i sobre totes les mobilitzacions que hi haurà al territori demà, us aclarim el següent:

Com bé sabeu, el Comitè Confederal de la CGT Catalunya, va decidir en Plenària el 23 de gener de 2024 convocar vaga general parcial per al dia 7 de febrer, contra les conseqüències nefastes de les guerres i el bel·licisme dels governs occidentals per a la classe treballadora, i contra el genocidi del poble palestí. La vaga parcial cobreix les últimes dues hores de la jornada laboral de tota persona treballadora. Paral·lelament, la IAC també ha convocat vaga per a aquell dia de 12.00h a 14.00h. La Intersindical-CSC també ha donat suport a la nostra convocatòria.

Així, doncs, demà dia 7 de febrer hi ha convocada una jornada de vaga en forma d’aturades parcials contra l’escalada inflacionària i contra la crisi derivada de la mateixa, per l’eliminació de la despesa militar i la reinversió d’aquesta en la millora dels serveis públics, i per palesar especialment que la classe treballadora estem en contra de finançar guerres i genocidis com el que està tenint lloc ara mateix a Palestina.

A partir del preavís registrat per la CGT de Catalunya davant l’Autoritat Laboral, la cobertura legal de la vaga abasta les dues últimes hores de la jornada diària de cada treballador/a que comenci o acabi el 7 de febrer de 2024 (a tall d’exemple, en una jornada amb horari de 08:00h a 15:00h, la vaga abasta de les 13:00h a les 15:00h). D’altra banda, tenim constància, com hem dit, del registre d’un altre preavís de vaga general parcial per al mateix dia, 7 de febrer, per part de la IAC. En aquest altre preavís s’especifica la franja horària de 12:00h a 14:00 hores.

Per tant, en coincidir aquell dia diferents convocatòries legals de vaga que poden abastar diferents franges horàries, les treballadores que vulguin secundar la vaga poden adherir-se a un preavís (fent vaga de 12.00h a 14.00h), o a l’altre (fent vaga les dues darreres hores de la seva jornada laboral) o, poden  adherir-se a tots dos, si ho desitgen. De fet, en funció del tipus de jornada que es tingui, les franges horàries d’un i altre preavís es poden sol·lapar.

El 7 de febrer es compleixen 4 mesos des de l’inici del genocidi a Gaza. Multitud de moviments socials de Catalunya, coordinats per la Coalició Prou Complicitat amb Israel, han organitzat una jornada de lluita que serà multitudinària i que comptarà amb desenes de mobilitzacions per tot el territori. La vaga s’emmarca en aquesta jornada de lluita. Si veieu que no teniu cap mobilització organitzada en el vostre àmbit us animem a organitzar-la vosaltres mateixes, ja siguin rutes de boicot o coses més senzilles, com concentracions amb pancartes davant del lloc de treball (a tall d’exemple).

Us adjuntem el manifest per poder llegir a les concentracions:
https://framaforms.org/sites/default/files/forms/files/7f_manifest_dina-4.pdf

En el cas que no tingueu cap mobilització a prop i decidiu ser vosaltres mateixes les que en convoqueu una, us animem a omplir el següent formulari per a que la vostra convocatòria sigui pública:
https://framaforms.org/adhesions-jornada-de-lluita-7f-1706281907

Al matí s’estan organitzant mobilitzacions per tot Catalunya. Moltes encara no són públiques. Les que sí que ho són hores d’ara les podeu consultar a:
https://defensempalestina.org/convocatories/

A més de les convocades a la ciutat de Barcelona:

Concentracions:
Gràcia-Vallcarca: 12.30h, Plaça de la Vila.
Zona Nord: 12.30h, Plaça Maragall.
Poble Sec-Sants: 12.30h, Plaça dels Països Catalans.
Ciutat Vella: 12.00h, MACBA.

Manifestació unitària:
18.00h, amb inici al Parc del Clot (C. Escultors Claperós, 55-63, Sant Martí: https://bit.ly/3uiI8Zx)

També podeu consultar a les xarxes socials el HT #7fPalestina per estar al cas de totes les novetats.

També comentar-vos que per a aquell dia CGT comptarà amb un dispositiu legal jurídic i antirrepresiu a través del telèfon d’Acció Social (634692297).

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*