De les treballadores i treballadors del SEPE a la ciutadania i responent a Josep Ginesta secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat

Des de la CGT hem vist en els darrers dies moltíssimes noticies referents al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE): “no arriba a tramitar més ERTES, error en tramitacions d’atur, no treballen bé, ¿Què estan fent?”,… Des de la CGT al SEPE volem explicar a tota la societat a què es deu el fet de que el SEPE estigui col·lapsat.

El personal del SEPE ESTÀ DEDICANT MOLTES HORES FORA DE JORNADA, TARDES, FESTIUS, etc, amb els seus propis recursos, des de casa amb seu ordinador, llum, telèfon i tot el que cal per teletreballar. Sense tenir en compte la seva pròpia salut laboral, que sens dubte els hi acabarà passant factura, perquè és plenament conscient de que de la seva feina depèn l’economia de molts ciutadans i ciutadanes que ho estan passant molt malament.

El SEPE no pot més perquè és un servei públic al que mai se li ha donat la deguda importància. Ens trobem en situació de falta de personal.

La mitjana d’edat de la plantilla del SEPE és de més de cinquanta anys. En els darrers temps molts s’han jubilat i molts altres ho faran en els propers anys.

L’administració ha contractat més de 1000 persones a tota Espanya, 81 per a tot Catalunya, en interinatge aquest personal arriba tard i malament. És personal que actualment es troba en formació, i per tant, no pot fer treball efectiu. I quina hauria de ser la solució? Doncs haver cobert aquestes places ABANS. Però aquesta situació de falta de personal ja és prèvia, i tot i la incorporació d’última hora insistim, seguirà faltant personal per afrontar el futur del SEPE. Aquesta situació de pandèmia, com a altres serveis públic, només ha posat sobre la taula les demandes històriques que hem fet com a CGT.

D’altra banda ens trobem en una situació on hi ha un número de baixes important fruit del COVID i la falta de prevenció a molts serveis provincials. La manca de Seguretat i Salut als centres de treball implica que hi hagi més gent de baixa, com passa arreu i per tant, encara fa més necessari més contractació per cobrir aquestes baixes.

Tot i així el compromís del personal del SEPE que és plenament conscient de que són un servei públic al servei dels ciutadans i ciutadanes  s’està implicant fent un munt d’hores extres que NO s’estan pagant. La solució del SEPE és oferir-nos més dies d’assumptes propis. Imagineu que succeeix si falta personal i ens agafem vacances…,malgrat que, la direcció provincial de Barcelona encara no ha fet seva la instrucció dictada per la Direcció General pel que fa a compensació d’hores. És a dir, aquí es cobra menys pels dies festius treballats i es regala l’excés  horari dels laborables.

També hem pogut llegir que ningú es pot posar en contacte amb el número telefònic del SEPE, lamentablement no ens podem escandalitzar veient el número de persones dedicades a aquesta tasca mal pagada i que és de les més dures a desenvolupar a nivell psicològic.

Respecte a les mancances que observem al SEPE, volem informar a la societat que el programari del SEPE deixa bastant que desitjar. Quan el programa del SEPE deixa de respondre NO podem seguir treballant. I això passa cada dos per tres amb la desesperació que això comporta als propis treballadors i treballadores que dediquen hores i hores a no poder resoldre problemes davant de l’ordinador.

Per últim, estem fartes de veure com aquelles persones que haurien d’encarregar-se de gestionar els recursos públics, és a dir la Generalitat i L’Estat no són efectius a l’hora de posar solucions i més aviat, alguns encara posen més pals a les rodes, en comptes de posar solucions només fan que recollir reclamacions sense posar solucions. Dins d’aquest enfrontament destaquem el paper que el Sr Ginesta vol interpretar recollir les reclamacions del SEPE amb una bústia de correu, a la que no farem referència per no entrar en el seu joc, que te una motivació merament política, i per això, allunyada de la preocupació per si les treballadores cobren o no, als quals fa servir com a simple pretext per a realitzar un atac polític al govern central.

Josep Ginesta, Secretari de treball i afers socials de la Generalitat, abans de recollir i reclamar des de la CGT et diem OFEREIX SOLUCIONS.

Estem fartes i farts de trobar-nos enmig d’una guerra bruta i absurda, de “… i tu més” entre la Generalitat de Catalunya i L’Estat.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*